Hrvatski baseball savez

0.00 ( ocijenjeno 0 puta )
Vlasnik objekta
Resportivo (171)
0.00 ( ocijenjeno 0 puta )

Opis

Hrvatski baseball savez osnovan je 7. ožujka 1986. godine u Zagrebu. Član je Europske baseball konfederacije (CEB-a) od 8.veljače 1992. godine i Međunarodnog baseball udruženja (IBA) od 22. srpnja 1992. godine.

Svi Hrvatski klubovi koji su u to vrijeme postojali sudjelovali su u prvenstvenim i kup natjecanjima bivše Jugoslavije u kojoj su dominirali klubovi iz Slovenije. Prvi značajniji uspjeh Hrvatskog baseball-a i prekid dominacije slovenskih klubova u regiji bilo je osvajanje Juniorskog prvenstva Jugoslavije 1989.godine od strane Omladinskog baseball kluba 'Središće', danas BK 'Zagreb'.

Hrvatska baseball liga prvi puta je odigrana 1992.godine, a kup Hrvatske i natjecanja nižih dobnih kategorija 1993.godine. Danas se natjecanja u baseballu u Hrvatskoj odigravaju u četiri kategorije: mladež, kadeti, juniori i seniori.

Značajna prekretnica u razvoju baseballa u Hrvatskoj, bila je odluka HBS-a da se od 2000. godine utakmice 1 lige, kupa, Interlige i utakmice reprezentacije igraju drvenim palicama. Povod toj odluci bilo je obvezno igranje drvenim palicama na europskim prvenstvima i kupovima A skupine (u kojoj su Hrvatska reprezentacija i klubovi konstantno od 1998.).

Prijelaz sa aluminijskih 'lakših' na drvene 'teže' palice zahtijevao je određeni broj godina privikavanja, što se vidjelo i po rezultatima naših klubova, ali i reprezentacija u Europi.

Karakteristike

Vrsta saveza prema HOO olimpijski sportovi / redovni članovi HOO
Sport Baseball / softball

Lokacija

Zagreb - Trešnjevka - sjever, - Zagreb, 01 Zagreb i zagrebačka
Trg Krešimira Ćosića 11
Geografske koordinate: (45.8071391, 15.9520784)
Napomena: Lokacija na karti možda nije potpuno precizna

Komentari

Ocjene i recenzije

Ocjena

Brzo. Jednostavno. Besplatno.

Dodaj i objavi svoj objekt ili objekt u susjedstvu.

Dodaj novi objekt