Društvo sportske rekreacije Pandice

0.00 ( ocijenjeno 0 puta )
Kontakt podaci: VODITELJ Ludvik Leutar, prof. Mob: 098/909 9410 TRENER Marko Stepić, prof. Mob: 097/7076240 E-MAIL info@sportskepandice.h
Vlasnik objekta
Resportivo (171)
0.00 ( ocijenjeno 0 puta )

Opis

Društvo sportske rekreacije Pandice je udruga koja je osnovana u cilju poticanja, razvitka i unapređenja sportske poduke za djecu predškolske dobi i školske djece te poticanja rekreativnih aktivnosti kod odrasle populacije u Gradu Zagrebu.

Zbog pomanjkanja kvalitetnog i adekvatnog sadržaja za djecu predškolske i školske dobi, osmislili smo sportski program u kojem djeca razvijaju motoričke, kognitivne i konativne vještine programskim sadržajima koja su prilagođena za tu dob.

Mnoštvo elementarnih igara koja su također raspoređena za svaku dob (mlađa, srednja i starija predškolska dob, te osnovškolci do 8 god.), programski sadržaj koji se sastoji od tri velike cjeline (elementarni oblici kretanja, osnovna kineziološka znanja i 10-ak sportova) jamstvo su kvalitete i odgovornosti programa naspram polaznika škole.

 • Voditelj i treneri koje vode program su profesori koneziologije sa višegodišnjim iskustvom rada s djecom predškolske i školske dobi
 • Program univezalne sportske škole je verificiran sa strane Ministarstva znanosti i obrazovanja

Dječja sportska škola: Novi zagreb DV Remetinec, DV Zapruđe, DV Botinec, DV Mala Mlaka

Programski sadržaj dječje sportske škole je podijeljen u tri velike cjeline:

 • Elementarni oblici kretanja
 • Osnovna kineziološka znanja s loptama
 • Sportovi za djecu (gimnastika, nogomet, rukomet, košarka, odbojka, atletika, tenis i hokej)

Ciljevi programa univerzalne (dječje) sportske škole

 • poticanje višestranog psihosomatskog razvoja djece
 • razvijanje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti
 • zadovoljenje dječje potrebe za igrom
 • usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja i dostignuća
 • socijalizacija djece te upoznavanje sa sportom i trenažnim procesom
 • cjeloviti razvoj djeteta kroz uvažavanje, prepoznavanje i poticanje individualnih razvojnih sposobnosti i mogućnosti svakog pojedinog djeteta

Zadaće programa dječje sportske škole

 • razvijati kod djeteta socio–emocionalnu osjetljivost, elemente suosjećanja i empatije prema ostaloj djeci
 • razvijati sposobnost djeteta za druženjem, dogovaranjem i suradnjom s drugom djecom u programu univerzalne sportske škole
 • utjecati na spremnost djeteta da slijedi upute zadane od strane voditelja u programu
 • univerzalna sportska škola za djecu pomaže formiranju pozitivnih stavova prema vježbi i igri, športu te zdravim stilovima života
 • razvijati kod djeteta pozitivnu sliku o sebi i razvoj samokontrole pri usmjerenoj aktivnosti
 • poticanje djece, isprobavanje i istraživanje mogućnosti vlastitog tijela kroz pokret, kretanje i igru u sklopu sportske škole za djecu

Mala škola nogometa: lokacija Sportski centar “Oporovec” (Dubrava)

Program male škole nogometa je namijenjena dječacima i djevojčicama od 4. do 8. godine kao jedan od bazičnih sportova za djecu predškolske i ranije školske dobi.

Provodi se na otvorenom i natkrivenom igralištu s umjetnom travom te je obogaćen s dodatnim elementarnim igrama, štafetnim igrama te drugim momčadskim sportovima zbog svestranijeg utjecaja na djecu te dobi.

U fokusu su svi nogometni sadržaji koji su primjereni predškolskoj i ranijoj školskoj dobi. Program traje od rujna do lipnja upisuje djecu tokom čitave godine.

Škola rolanja: lokacija ispred O.Š. Zapruđe (mali vanjski teren)

Program namijenje za djecu i odrasle koji tek ulaze u aktivnost rolanja kao i za one koje žele svoje umijeće rolanja podignuti na višu razinu.

Program je prilagođen djeci i odraslima, te radi kvalitetnije edukacije broj polaznika po grupama je usmjeren prema razini znanja polaznika (početni i napredni).

Rekreacija za odrasle: lokacija DV Botinec

Program funkcionalnog treninga za odrasle koje sadrži slijedeće segmente: aerobic, pilates, korektivna gimnastika i klasična tjelovježba.

Program je svestran i nudi sve ono što je potrebno za kvalitetnu rekreaciju i tjelovježbu odraslih.

Cilj programa je: razvoj repetitivne snage, poboljšanje koordinacije i gibljivosti te uklanjanje bolova uzrokovanim neaktivnošću.

Redovnim vježbanjem podiže se razina energije za svakodnevne djelatnosti te utječe na kvalitetu života.

Regulira se tjelesna težina te se umanjuju negativni učinci svakodnevnog stresa uvjetovanog ubrzanim načinom života.

Škola skijanja za djecu: lokacija Sljeme

Grupna i individualna škola skijanja za vrtićku i školsku djecu te obitelji, pod vodstvom trenera kineziologa, licenciranih učitelja skijanja.

U suradnji s školom skijanja i bordanja “Ski2go” nudimo program škole skijanja za djecu i odrasle, vikend škole skijanja i bordanja te individualne sate za odrasle i djecu koja žele usavršiti svoje skijaško umijeće.

Ponudu detaljno možete pogledati na web stranici: https://ski2go.eu/tour/skijanje-za-predskolsku-djecu-sljeme/, na kojoj se vrše prijave za školu skijanja.

Skijanje je sport koji ćete zavoljeti, ne samo za jednu sezonu, već za cijeli život. Iako možete prvi put stati na skije u bilo kojoj dobi, djeca su fleksibilnija, okretnija i neustrašiva. Lakše uče iz dva glavna razloga: djeca ne brinu o tome tko ih gleda ili što će biti ako padnu. Ne vode se lošim iskustvima te ne ‘popuštaju’ pred strahom i iz tog razloga uče mnogo brže. Djeca uče radeći i promatrajući i, uz dobrog učitelja, dijete može skijati samostalno na najlakšoj padini za samo nekoliko dana.

Škola skijanja „ski2go“ nudi plan i program škole skijanja za predškolske verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upoznavanje predškolske djece s osnovama skijanja pomoći će im u pravilnom razvoju, kao i razvoju interesa i prema drugim zimskim sportovima, ali i sportu općenito.kijaški centar Sljeme ima dugogodišnju tradiciju i uvjete za provedbu kvalitetnih skijaških sportsko-rekreacijskih programa. Tamo se nalazi i novo preuređena kućica, SSK Maksimir koja je na samom vrhu Sljemena i na početku bijele livade, u potpunosti prilagođena klincima. Ručat ćemo u Vidikovcu, gdje vlada topla atmosfera i potpuni skijaški ugođaj. Uspomene na vrijeme provedeno s nama trajat će zauvijek.

U školu skijanja mogu se upisati sva djeca starija od 3.5 godine koja mogu ostati bez prisustva roditelja, te ne nose pelene. Djeca su raspoređena u grupe prema dobi i prethodnom skijaškom znanju. Maksimalan broj po jednom učitelju skijanja je četvero djece. Program traje pet dana i odvija se u vremenu između 08:00 i 15:00 sati, najčešće od ponedjeljka do petka, ali ponekad, zbog vremenskih uvjeta, škola skijanja održava se i preko vikenda.

Sve se odvija pod stručnim vodstvom učitelja i trenera sportova na snijegu koji su svi redom završili Kineziološki fakultet i imaju više od deset godina iskustva u radu s djecom, tako da možete biti sigurni da svoje najmlađe ostavljate u dobrim rukama, gdje će se zabaviti, ali i zavoljeti skijanje.
Za početnike, tu je odvojeni poligon ispred same kućice, na kojem će vrtićanci imati priliku pokazati svoje vještine. Kako bi ih naučili da nije važno samo pobijediti, već i sudjelovati, pobrinuli smo se za završno natjecanje s dodjelom diploma i medalja. Možete biti sigurni da svoje najmlađe ostavljate u dobrim rukama, gdje će se zabaviti i doći kući puni dojmova. I ono najvažnije – zavoljet će skijanje.

Karakteristike

Plaćanje Naplata
Sport Mali nogomet (futsal), Nogomet, Košarka, Tenis, Rukomet, Odbojka, Hokej na ledu, Atletika, Gimnastika, Rolanje / koturanje, Skijanje

Lokacija

Zagreb - Novi Zagreb - zapad, - Zagreb, 01 Zagreb i zagrebačka
Lanište 1D, 10000 Zagreb
Geografske koordinate: (45.7750814, 15.9498567)
Napomena: Lokacija na karti možda nije potpuno precizna

Komentari

Ocjene i recenzije

Ocjena

Brzo. Jednostavno. Besplatno.

Dodaj i objavi svoj objekt ili objekt u susjedstvu.

Dodaj novi objekt