SRC Bundek

0.00 ( ocijenjeno 0 puta )
Kontakt podaci: Sportsko rekreacijski centar Bundek Ulica Damira Tomljanovića Gavrana 14 Zagreb Tel: +385 1 6422 387 e-mail: ante.markovic@sportskiobjekti.hr
Vlasnik objekta
Resportivo (171)
0.00 ( ocijenjeno 0 puta )

Opis

Sportsko rekreacijski centar Bundek smješten je na području Novog Zagreba uz rijeku Savu.

Područje jezera te livade i šume oko jezera protežu se od Mosta Slobode do Mosta Mladosti.


Park Bundek omogućuje građanima Grada Zagreba boravak u prirodi, te različite vrste rekreacije i odmora uz šetnju, roštiljanje, sunčanje i ribolov. Površina parka iznosi 545 000 m² od čega 470 000 m² otpada na zelene površine (travnjake), 50 000 m² na vodene površine (jezera), te 10 000 m² na pješačke staze.

Sportsko rekreacijski centar Bundek čine Veliko jezero i Malo jezero. Na Velikom jezeru uređena je obala veličine 10 000 m² na kojoj tijekom ljetne sezone za sigurnost kupača brine spasilačka služba i liječnička služba. Tijekom sezone kupanja redovito se prati kvaliteta vode kupanje. Ulaz u jezero prilagođen je osobama s invaliditetom izgrađenom rampom koja omogućava pristup invalidskim kolicima.
Malo jezero ostavljeno je kao prirodno stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta.

Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park s postavljenih 10 kompleta za roštilj (betonski roštilji s vrtnim klupama i stolovima) koji su na raspolaganju građanima. Oko jezera uređena je biciklističko – rolerska staza dužine 1650 m, pješačka staza, te tri dječja igrališta od kojih je jedno namjenjeno za djecu do 12 godina, drugo za djecu od 12 godina, a treće za djecu sa posebnim potrebama. Na istočnom dijelu Parka Bundek nalaze se dva terena za odbojku i rukomet na pijesku.

Na zapadnom dijelu sunčališta postavljena je pozornica na vodi sa gledalištem za cca 2500 gledatelja na kojoj se održavaju različita kulturna događanja.
Tijekom ljetne sezone na Športsko rekreacijski centar Bundeku se provodi niz kulturnih, zabavnih, sportskih i rekreacijskih događanja.
Postojeća infrastruktura s pratećim sanitarnim čvorovima redovito se održava (10 vanjskih). Velika pažnja posvećuje se uređenju i održavanju ekosustava o kojem vode brigu stručni radnici Podružnice Zrinjevac.

Na prostoru parka postoje 2 ugostiteljska objekta koja se izgledom uklapaju u prirodni ambijent parka.

Tijekom cijele godine za sigurnost posjetitelja Športsko rekreacijski centar Bundeka brine se zaštitarska služba.

Na Sportsko rekreacijski centar Bundeku je u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje, Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Podružnicom Upravljanje sportskim objektima postavljena Staza zdravlja. Staza je postavljena kružno uz glavno jezero i duljine je 700 metara. Dostupna je cjelokupnom građanstvu tijekom cijele godine, a namijenjena je za hodanje, nordijsko hodanje i trčanje.

Na stazi je postavljeno 7 informativnih ploča s edukativno-informativnim sadržajem o zdravlju i koristi tjelesne aktivnosti na zdravlje kojima se građane informira o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti.

Karakteristike

Ponuda i usluge Najam terena, Dječji rođendani, Team building
Sport Biciklizam, Rolanje / koturanje

Lokacija

Zagreb - Novi Zagreb - istok, - Zagreb, 01 Zagreb i zagrebačka
Bundek, Zagreb, Hrvatska
Geografske koordinate: (45.78591115592205, 15.984508690243526)
Napomena: Lokacija na karti možda nije potpuno precizna

Komentari

Ocjene i recenzije

Ocjena

Brzo. Jednostavno. Besplatno.

Dodaj i objavi svoj objekt ili objekt u susjedstvu.

Dodaj novi objekt