Športski centar Kutina

0.00 ( ocijenjeno 0 puta )
Kontakt Ravnatelj:
Renato Habek, dipl. pravnik

Poslovna tajnica:
Paulina Movrić
044- 681- 788

Rezervacija termina dvorane:
Željko Mezak, prof.
099- 441- 4311

Računovodstvo:
044- 681- 617
Vlasnik objekta
Resportivo (171)
0.00 ( ocijenjeno 0 puta )

Opis

Športski Centar u Kutini nudi vam brojne sadržaje za rekreaciju kao i za takmičarska natjecanja. Otvoreni i zatvoreni tereni konstantno se održavaju i uređuju od strane naših djelatnika kako bi se korisnicima omogućili kvalitetni uvjeti treniranja ili rekreacije, bez obzira o kojem sportu se radi.

Športski centar Kutina osnovan je 1980. godine, te je od tada pa do danas sportsko središte grada Kutine, kao i šire okolice.

Osim dvorane za rukomet, nogomet, odbojku i košarku, u sklopu Športskog centra nalaze se i polivalentna dvorana za stolni tenis i borilačke sportove te kuglana. Velika dvorana Športskog centra Kutina otvorena je početkom srpnja 1980.god. Dvoranu je projektirala Tehnika iz Zagreba, a izgradio ju je GK Međimurje iz Čakovca. Tada jedna od najsuvremenijih dvorana, opremljena je od strane Elana. Svečano otvorenje obilježeno je povijesnim susretom stolnoteniskih reprezentacija Jugoslavije i NR Kine.

Broj sjedećih mjesta u dvorani je 1500. Rekord posjećenosti dvorane ostvaren je 2010.godine na rukometnoj utakmici RK Moslavine i RK Zagreb Badela 1862 kada je nazočilo 2200 gledatelja.

U dvorani su odigrani brojni rukometni susreti ženske reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP i EP. Značajan događaj bio je i polufinale košarkaškog kupa Jugoslavije za muške. U velikoj dvorani unazad nekoliko godina postavljen je novi sportski pod, izmjenjene su stolice, postavljen je novi semafor a izgrađene su i tri nove svlačionice.

Zgrada Sportskog centra druga je javna zgrada u Kutini koja je dobila energetski certifikat te je svrstana u energetski razred D (energestki certifikat prva je u Kutini dobila zgrada gradske uprave na Trgu Kralja Tomislava) Sportski centar Kutina ima ukupnu površinu od 5600 m2 i prostor obujma 60000 m3. Nakon energetskog pregleda i kontrole potrošnje struje, plina i vode, certifikatori su predložili mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti u Sportskom centru u ukupnom iznosu do 3 mil. kn.

Športski centar Kutina dobio je 2012. godine plaketu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, za uspješno provedena sportsko-rekreacijska natjecanja na lokalnoj razini.

Na otvorenom prostoru igralište s umjetnom travom iznajmljujemo za mali i veliki nogomet. Igralište prati najmodernije standarde i nudi određene prednosti u usporedbi s igralištem koje ima običnu travu, primjerice:

  • potrebe održavanja su minimalne
  • izuzetno izdržljiva podloga koja može podnijeti konstantnu upotrebu
  • zadržava lijep i prirodan izgled bez obzira na godišnje doba
  • drenaža sprječava poplavljivanje i ne postoji mogućnost stvaranja blata
  • podloga je fleksibilna stoga se šanse za ozljedama smanjuju

Velika dvorana Športskog centra u Kutini među većima je u Hrvatskoj, s 1500 sjedećih mjesta. U nju su posljednjih godina također uložena značajna novčana sredstva kojima su postavljene nove stolice i parket, te je dodan suvremeni semafor. Dvoranu trenutno iznajmljujemo za mali nogomet, košarku, rukomet i ostalo. Uz sportska događanja, dvorana je kroz djelovanje Športskog centra ugostila brojne glazbene zvijezde, kao i manifestacije, festivale, smotre i izložbe (Smotra folklora SMŽ, Sajam vina, Lovačka izložba SMŽ, Sajam poslova, humanitarni koncerti borbe protiv AIDS-a). 

Kuglana funkcionira u sklopu Športskog centra Kutina i u potpunosti je opremljena za rekreaciju ili takmičarska natjecanja. Kontaktirajte nas za dostupne termine.

“Dvorana broj 3”, odnosno mala dvorana za stolni tenis u potpunosti je renovirana prostorija koja je unazad nekoliko godina stradala u požaru. Danas je ovaj prostor namijenjen igranju stolnoga tenisa, te je uređen prema najmodernijim standardima kada su u pitanju potrebe ovoga sporta.

Karakteristike

Ponuda i usluge Najam terena
Sport Mali nogomet (futsal), Nogomet, Košarka, Rukomet, Kuglanje, Stolni tenis

Lokacija

Kutina, 044 Sisačko-moslavačka
Ulica hrvatskih branitelja 8, 44320 Kutina
Geografske koordinate: (45.4860826, 16.7819537)
Napomena: Lokacija na karti možda nije potpuno precizna

Komentari

Ocjene i recenzije

Ocjena

Brzo. Jednostavno. Besplatno.

Dodaj i objavi svoj objekt ili objekt u susjedstvu.

Dodaj novi objekt